Historien om boxeren


Historien om Boxeren 

Oprindelsesland:Tyskland - 1800 tallet.


Oprindelig anvendelse: Bullbidning, vagthund.

Int. racenavn: Deutscher boxer.

Temperament: Legesyg, KærligHelhedsindtryk: Boxeren er middelstor, glathåret, kraftig hund, med kort, kvadratisk kropsbygning og stærke knogler. Muskulaturen er tør, kraftig udviklet og træder plastisk frem. Bevægelserne er livlige, fulde af kraft og adel. Boxeren må hverken plump eller klodset, men heller ikke spinkel eller myndeagtig.
Som boxerens forfader regnes den "Lille Bulbider" eller "Brabant Bulbideren". Datidens opdræt af bulbidere blev for det meste varetaget af jægerne, som anvendte dem til jagt. Deres opgave var at standse og fastholde vildtet, når det var indhentet af drivhundene, indtil jægeren nådede frem og nedlagde byttet.Til denne opgave måtte hunden have en så bred flab som muligt, for at kunne bide sig fast og holde grebet. En bulbider med disse egenskaber var bedst egnet til sin opgave og blev derfor brugt i avlen, som dengang kun var bestemt af hundens duelighed og dens brugsformål. På den måde fortog man gennem avlen en udvælgelse, som frembragte en bredsnudet hund med opadvendt næse.

 


I reglen vil en boxer modtage husets gæster, som om de kom alene for at klappe den. De første fem minutter i et hjem med en boxer kan være ret så anstrengende,  når den viser hele sin overstrømmende velkomst. Velkendt er dens store kærlighed til børn, men også dens nysgerrighed.

Som hvalp er den expert i omplantning af potteplanter, nedtagning af gardiner, udrensning af pejse osv. I en lidt sener alder bliver det kartoffeloptagning, udrydning af stauder, nedtagning af vasketøj fra snoren, sortering af familliens sko og lignende. Dens fortrukne kost kan være, plastik, kuglepenne, stearinlys, blomster og måske et stole ben.


Den er ikke særlig støjende, gør ikke meget. Boxeren er utrolig selvstændig. De fleste boxer elsker at køre bil, nogle er endda rene "bilnarkomaner"

En boxer er meget nært knyttet til hjem og familie, har det bedst på skødet af far eller mor.
 


Klik på billedet for at se det i stort.